IZGRADNJA INFORMACIONIH MODELA / DIZAJN POTPOMOGNUT RAČUNAROM

Usluge

BIM i digitalizacija u građevinskoj industriji

Termin Building Information Modeling (BIM) opisuje metodu kojom se čitav životni ciklus zgrade sprovodi u digitalnom domenu. Važan aspekt BIM-a je stvaranje digitalnog blizanca zgrade koja će se graditi. Prema BIM scenariju, proces fizičke izgradnje započinje tek kada virtuelna zgrada (tj. Njen digitalni blizanac) ispuni sva očekivanja i specifikacije. Iz toga sledi da digitalni blizanac takođe zahteva BIM ekvivalente svih komponenata koje se koriste u zgradi. To uključuje ne samo strukturne komponente kao što su vrata i prozori, već i sisteme kao što su grejanje i ventilacija i sigurnosnu / sigurnosnu opremu.

BIM @ Securiton

Planeri i arhitekte u velikim delovima sveta sve više koriste BIM. Od 2016. godine, parlament EU preporučuje da 28 država članica EU koriste BIM za građevinske projekte u javnom sektoru. Pitanje BIM-a i digitalizacije u procesu izgradnje dobija na značaju i u Švajcarskoj. Securiton nudi podršku za digitalizaciju pružajući BIM komponente za preuzimanje za svoje proizvode: za naše kupce je u tu svrhu obezbeđena odgovarajuća mrežna platforma. Naše BIM komponente pomažu arhitektama, projektantima, sistemskim integratorima, vlasnicima zgrada i upravnicima objekata da optimizuju svoje radne procese.

CAD @ Securiton

Planiranje zgrada će se i dalje izvoditi paralelno (2D i / ili BIM) u doglednoj budućnosti. Securiton pruža CAD podatke kako bi osigurao da podrška bude obezbeđena i za 2D planiranje. Ovi podaci su takođe dostupni putem iste platforme.

Prednosti

U idealnom slučaju, BIM proces se proteže kroz životni ciklus zgrade. U zavisnosti od faze, BIM proces uključuje niz ljudi / sistema. Razne prednosti BIM-a dolaze u prvi plan u zavisnosti od korisnika:

  • Rano otkrivanje grešaka u planiranju
  • Smanjenje troškova i radnog vremena
  • Automatizovani proračun dimenzija i troškova
  • Lakša ilustracija dizajna i ideja
  • Manje grešaka u prenosu podataka između sistema / mreža

BIM / CAD baza podataka

Registrujte se odmah i dobiti pristup BIM / CAD podacima. Registruj se!